Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Magyar Antidopping Csoport Hírlevél 2013/5 2013-04-12
 

FONTOS! - a Magyar Antidopping Csoport felhívása

Tisztelt Sportoló!

Tekintettel arra, hogy a Magyar Antidopping Csoport bizonyos hivatalos értesítéseit elektronikus úton juttatja el Önhöz, ezúton kérjük, hogy az előzetesen megadott e-mail címére érkező leveleit - az Ön érdekében - rendszeresen ellenőrizni szíveskedjék.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a személyes adataiban beállott - így az e-mail és levelezési címét illető - esetleges változások haladéktalan frissítése, az adatok mindenkor naprakész állapotban tartása, továbbá a bejövő levelek ellenőrzése az Ön személyes kötelessége és felelőssége.

A Magyar Antidopping Csoport végül ismételten felhívja a figyelmét, hogy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 43/2011. (III. 23.) Korm. rendelet 12. § (1) bekezdésének d) pontja alapján Doppingvétséget követ el a versenyző, ha a versenyen kívüli vizsgálat céljából történő rendelkezésre állásra vonatkozó előírásokat - ideértve a holléti információ benyújtását, valamint azt az esetet, ha a versenyző az általa megadott helyen és időben mintavétel céljából nem állt rendelkezésre - 18 hónapon belül legalább három esetben bármely formában megsérti. Ebben az esetben a sportoló a versenyrendszerben szervezett, vagy a sportszövetség, sportszervezet versenynaptárában egyébként szereplő versenyen, és sportszervezet, szövetség által szervezett edzésen, edzőtáborban való részvételtől legalább 1 éves időtartamra eltiltásra kerül. Az eltiltás 2 év időtartamú, amennyiben a 3 eset közül egyik sem indokolható.

A holléti információ szolgáltatása körében a versenyző köteles:

1. minden edzést (hely és idő), edzőtábort, versenyt pontosan megjelölni;
2. minden napra legalább 1 óra elérhetőséget/ráérést biztosítani és megadni;
3. az elérhetőséget a valóságnak megfelelően, és bárki számára egyértelműen beazonosíthatóan megadni;
4. legalább 60 perc időtartamot megadni azokon a napokon is, amikor sem edzése, sem edzőtábora, sem versenye nincs. Csak olyan időtartam és helyszín jelölhető meg, ahol a doppingellenőrzés a sportoló megítélése szerint végrehajtható.
5. a jelentését frissíteni, amennyiben az előzőleg leadottakban változás történik;
6. a jelentésmódosítást, a programjában bekövetkező változás tudomására jutásától a lehető legrövidebb időn belül megtenni;
7. a jelentést legkésőbb az érintett hónap 1 napjáig elkészíteni, és a teljes havi programot, a Magyar Antidopping Csoport honlapján keresztül működtetett holléti információs rendszer számára megadni (az ADAMS rendszer annyiban tér el, hogy negyedéves programot kér, vagyis 3 hónapra előre kell elkészíteni a jelentést).

Együttműködését megköszönve, munkájához és felkészüléséhez további sok sikert kíván:

a Magyar Antidopping Csoport


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6416408. látogatónk!
Jelenleg 2551 látogató van oldalunkon