Magyar Antidopping Csoport

Edukáció

Honlapunk EDUKÁCIÓ felülete folyamatosan frissül.Célunk, hogy mindenki a maga érdeklődési körének, sportolói szintjének megfelelő információkhoz jusson. 
 
A WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) 2021-től új Nemzetközi Oktatási Szabványt vezet be, annak érdekében, hogy minden sportoló széleskörű doppingellenes tájékoztatásban részesülhessen. Az új szabványnak megfelelően a nemzeti és nemzetközi szintű sportolóknak kötelező továbbképzésen kell majd részt venniük, erről személyre szólóan fogjuk az érintetteket értesíteni. 

Első lépésként itt olvashatják a 2021. január 1-től érvényes WADA Kódexet, a Nemzetközi Oktatási Szabványt és az Athlete's Act-et, amely a sportolók doppingellenes jogairól szóló határozat.
Ide kattintva olvashatja  a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának a dopping szempontjából kockázatos étrend-kiegészítők laboratóriumi bevizsgálásával kapcsolatos tájékoztatóját.


Alább megnézheti a Magyar Antidopping Csoport első animációs kisfilmjét, amely közérthetően mutatja be a doppingellenőrzés folyamatát, az első pillanattól, a kijelöléstől kezdve a mintavételen át egészen addig, amíg a minták kielemzésre nem kerülnek.

Célunk, hogy minden sportoló megfelelő tájékoztatást kapjon a doppingellenőrzés menetével kapcsolatban, annak érdekében, hogy magabiztos  és jól  informált legyen akkor, ha őt választják ki a vizsgálatra itthon vagy külföldön.
 


Reméljük, sok hasznos információval fogunk tudni szolgálni. 
A jövőben felmerülő kérdéseikkel az edukacio@antidopping.hu címen tudnak elérni bennünket.