Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Leminősítette Görögországot a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség 2011-12-21
 
A szervezet alapító ülésén, Montrealban a résztvevők a világgazdasági helyzetre tekintettel a költségvetés befagyasztásáról döntöttek.

A magyar doppingellenőrzés rendszere továbbra is megfelel a WADA előírásainak - a többi között ez derül ki abból a listából, amelyet az ügynökség most megrendezett tanácskozása után tett közzé hivatalos honlapján.

(Az országok besorolását megnézheti a következő oldalon: http://www.wada-ama.org/en/World-Anti-Doping-Program/Sports-and-Anti-Doping-Organizations/The-Code/Code-Compliance--Reporting/Compliance-Report---Nov---2011/)

Görögország
 átkerült a nem megfelelő vagy elégtelen (non compliant) státuszba. Ezt a WADA már szeptemberben előrevetítette azután, hogy a 2004-es athéni olimpiától visszalépő két futót, Kenteriszt és Tanut az országban nemrég jogerősen felmentették. Az ügynökség rámutatott, hogy ez alapján nincs megfelelően működő doppingellenes program és jogi szabályozás Görögországban.

Magyarországot egy évvel ezelőtt teljesen megfelelőnek minősítette a WADA, az idén tavasszal elfogadott doppingellenes kormányrendelet pedig követi a szervezet előírásait.

Az ügynökség továbbra is sürgeti azokat az országokat, amelyek a nem megfelelő kategóriában vannak, hogy mielőbb javítsanak programjukon.

A WADA ülésén döntöttek a költségek befagyasztásáról is. A gazdasági bizottság a büdzsé két százalékos emelését javasolta, ezt azonban a résztvevők a világgazdasági viszonyokra tekintettel leszavazták még úgy is, hogy a szakterület költségei emelkedtek az utóbbi időszakban.

John Fahey elnök szerint nem ideális a helyzet, de az általa vezetett szervezetnek is el kell fogadnia, hogy jelenleg nincs több pénz erre a célra.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára már a múlt héten, a Magyar Antidopping Csoport kétnapos konferenciáján jelezte, hogy a magyar soros uniós elnökség szakirányú eseményein és a többi fórumon ő maga is ezt az álláspontot képviselte."


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6216365. látogatónk!
Jelenleg 2612 látogató van oldalunkon