Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Doppingellenőrzési ismeretek képzés 2011-10-26
 

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Magyar Antidopping Csoport kétnapos tanfolyammal egybekötött konferenciája, amelynek végén a résztvevők egy teszt kitöltésével oklevelet is kaptak. 

A legfontosabb és legfrissebb jogi ismeretek mellett a doppingellenes küzdelem minden részébe jobban beleláthatott az a csaknem 200 ember, aki a Magyar Sportok Házában töltötte a képzés 15 óráját. Az eseményen Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője mellett előadást tartott Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Fazekas Attila, az államtitkárság jogi főosztályvezetője, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Soós Erika doppinganalitikával foglalkozó szakember is. 

A tanfolyam alatt az előadók számos kérdést kaptak az érdeklődőktől, a megkérdezettek pedig egyaránt elégedetten távoztak. Török Ildikó sportorvos rendkívül hasznosnak ítélte meg a két napot. "Nagyon örülök, hogy eljöttem, mert rendkívül sok érthető, egyszerű gyakorlati útmutatást kaptam az elméleti képzés mellett. Jövőre is szívesen visszatérnék, mert minden évben vannak új információk." A Reálszisztéma egyik vezetője, a Magyar Kajak-kenu Szövetség gazdasági bizottságának tagja, Kárai Péter elengedhetetlennek nevezte a felvilágosítást. 

"Egyik ilyen érzékeny területen különösen nagy szükség van pontos ismeretekre, a jogi és az eljárási kérdésekben a sportban érintett minden szereplőnek jártasnak kell lennie. Aki végigülte az előadásokat, átfogó képet kapott a dopping területéről, még több ilyen fórumra lenne szükség. 

Ajánlom mindenkinek az antidopping.hu oldalt is." Kovács Zsolt, a Body.Builder Webmagazin főszerkesztője a konferencián megosztotta tapasztalatait, de elmondta, hogy ő maga is számos új információhoz jutott. "A jogi szabályozásról és a táplálék-kiegészítőkről is bővültek az ismereteim.

Sokakat megijesztett az étrend-kiegészítők helyzete, de tapasztalatból tudom, hogy a gyártóik között nagy arányban vannak tisztességesen dolgozó cégek is. Lehet mosolyogni néhány profi sportoló hozzáállásán, de bízom benne, hogy javul majd felkészültségük." 

Tóth Mihály az interneten talált rá a meghirdetett képzésre. "Rengeteg meglepő dolgot hallottam, nagyon örülök, hogy eljöttem erre a tanfolyamra, és szeretném az itt tanultakat a jövőben másoknak is átadni. Meglepett, hogy ennyire nehéz megfelelő táplálék-kiegészítőket találni. 

Fontos lenne, hogy a doppingoló fiatal sportolók is tisztában legyenek a hosszútávú következményekkel, a profi versenyzők pedig kivétel nélkül pontosan megismerjék a doppingellenőrzésekkel kapcsolatos jogaikat és kötelességeiket." 


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6216361. látogatónk!
Jelenleg 2608 látogató van oldalunkon