Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
2019. július 9. - Operation Viribus: összehangolt fellépés a doppingszerek kereskedelme ellen 2019-07-10
 
Eredményesen zárult az egyebek mellett tiltott teljesítményfokozó szerek, táplálék-kiegészítők és a teljesítményfokozás céljából felhasznált hamisított gyógyszerek kereskedelmének felszámolását célzó nemzetközi akció. Az akcióban az EUROPOL, a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) és 28 ország, köztük Magyarország hatóságai is részt vettek.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar hatóságok mellett a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) külön felkérést kapott, hogy szakértőként támogassa az akció lebonyolítását. Büszkék vagyunk arra is, hogy 2019. májusában a HUNADO kezdeményezésére valósult meg az a hiányt pótló nemzetközi szakmai konferencia és egyeztetés, amely a doppingszerek kereskedelmének felszámolását tűzte ki célul a közép-európai térségben, és amely eseményen a magyar rendőri, pénzügyőri és ügyészi kar mellett a WADA, az EUROPOL, a EuroJust és Közép-Európa országainak képviselői is részt vettek. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a doppingszerek nemzetközi kereskedelme kizárólag a fent említett szervezetek összehangolt fellépésével számolható fel.

A nemzetközi akció eredményeként végül a hatóságok 3,8 millió adag doppingszert (tabletták, ampullák) és 24 tonna szteroidnak minősülő alapanyagot foglaltak le, 17 szervezett bűnözői csoporttal szemben kezdeményeztek eljárást, és 9 illegális laboratóriumot derítettek fel - olvasható a 
rendőrség közleményében.


Az EUROPOL közleményét ide kattintva olvashatja el.


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6561226. látogatónk!
Jelenleg 2742 látogató van oldalunkon