Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Magyar Antidopping Csoport Hírlevél 2013/15 2013-12-03
 

Nem tétlenkednek a kelet-közép-európai doppingellenes szervezetek

Alig két héttel az új Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat johannesburgi doppingellenes világkongresszuson történő elfogadását követően a kelet-közép-európai régió nemzeti doppingellenes szervezetei, valamint a WADA Biológiai útlevél programjának vezetője, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (ICU) tiszta sportért felelős stratégiai partnere (Cycling Anti-Doping Foundation), valamint a Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) képviselői ezúttal az ausztriai Seibersdorfban találkoztak. Ez volt az első jelentős nemzetközi doppingellenes konferencia a novemberi IV. doppingellenes világkongresszus óta.

Az eseményre - melynek központi kérdése az elkövetkezendő időszak stratégiai teendőinek áttekintése mellett a biológiai útlevélprogram bevezetése volt - a seibersdorfi WADA akkreditált laboratórium szervezésében került sor 2013. november 28-án és 29-én, ahol az előadók között szerepelt a magyar doppingellenes szervezet (HUNADO) vezetője, Dr. Tiszeker Ágnes is.

A WADA akkreditált Seibersdorf Laboratories doppinglaboratóriumának vezetője, Dr. Günter Gmeiner - aki egyben a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) Tiltólista Szakértői Bizottságának (Prohibited List Expert Group) is a tagja - a HUNADO térségben betöltött példaértékű szerepét, valamint az európai államok között szerény erőforrással gazdálkodó magyar szervezet hatékony, nemzetközi viszonylatban is egyértelműen elismert működését méltatta. A résztvevők megállapították, hogy a biológiai útlevél program bevezetése - a nemzetközi ellenőrzési trendekre való tekintettel - a nemzeti doppingellenes szervezetekre háruló többletfeladatok és többletköltségek ellenére elkerülhetetlen a régió országaiban. A résztvevők e körben közös akciótervet fogadtak el, és kölcsönös támogatásukról biztosították egymást.
 


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6416498. látogatónk!
Jelenleg 2659 látogató van oldalunkon