Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Közlemény
 
A tisztán versenyző sportolók jogai és a Nemzetközi Doppingellenes Szabályzat értékei mellett állt ki a Kúria a Fazekas Róbert ügyében kihirdetett jogerős döntésével

A Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) feladat- és hatáskörét ellátó Magyar Antidopping Csoport szakmai elégedettséggel és elismeréssel üdvözöli a legfőbb magyar bírói testület 2016. május 11. napján Fazekas Róbert sportoló ügyében kihirdetett döntését, amellyel a Kúria jóváhagyta a HUNADO Dopping Fellebbviteli Bizottságának korábbi döntését, és ezzel megerősítette, hogy a sportoló 2012-ben másodszor is doppingvétséget követett el, jelenleg pedig a HUNADO Dopping Fellebbviteli Bizottsága által eredetileg kiszabott 6 éves eltiltását tölti.

A második doppingvétségét elkövető sportolót a HUNADO Dopping Fellebbviteli Bizottsága 2012-ben 6 év eltiltással sújtotta, ezen döntést a sportoló bíróságon támadta meg, és bár a Fővárosi Törvényszék korábban - nem jogerősen - az eltiltást 3 évre csökkentette, a legfőbb magyar bírói testület jogerősen kimondta, hogy a sportolókat nem mentesíti a felelősség alól az sem, ha tiltott teljesítményfokozó szer szennyezett táplálék-kiegészítőből kerül a szervezetükbe.

A precedens értékű ítélet szakmailag megalapozott és teljes mértékben összhangban áll a Nemzetközi Doppingellenes Szabályzattal. A HUNADO nagyra értékeli, hogy Magyarországon is megerősítést nyert a sportolói "objektív felelősség" és a "zéró tolerancia" elve, bízik továbbá abban, hogy ezen alapelvek a Kúria döntésével mind a sportolók és a felkészítésükben résztvevő sportszakemberek, mind a bírói kar gyakorlatában végérvényesen és megkérdőjelezhetetlenül megszilárdulnak. Mindez ugyanis nélkülözhetetlen eleme annak a harcnak, amelyet a tisztán versenyző sportolók jogainak biztosítása érdekében vívunk. "A tiszta játék az egyetlen út!"

Budapest, 2016. május 12.

 


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 

 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 5946406. látogatónk!
Jelenleg 2307 látogató van oldalunkon