Belépés
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Sportolókkal és sportszakemberekkel összefüggésben végzett adatkezelésünk 2020-07-29
 
A Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) feladatkörét ellátó Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft. adatkezelői minőségében jár el azon sportolók és sportszakemberek  vonatkozásában, akik
  1. a HUNADO Doppingellenes Szabályzatának 1.4 pontja alapján nemzeti (országos) szintű sportolónak minősülnek (nemzeti szintű sportolók); és/vagy
  2.  nemzeti szintű besorolásuktól függetlenül átestek már doppingellenőrzésen, holléti információt szolgáltatnak, vagy gyógyászati célú mentességért folyamodtak.

Sportolóként vagy sportzakemberként kérjük, olvassal el adatkezelési tájékoztatónkat.
Adatkezelési tájékoztató sportolók és sportszakemberek részére

Nemzeti (országos) szintű sportolók adatainak a kezelése
Az 1. pontba tortozó sporotlók  egyes személyes adataikat a HUNADO által a sportpolitikáért felelős szakminisztérium szakmai felügyelete mellett lérehozott elektronikus, internetalapú rendszerben kötelesek regisztrálni. A regisztráció célja, hogy a HUNADO a nemzeti (országos) szintű sportolókat mint "kiemelt" sportolókat:
a) doppingellenes felvilágosítás céljából;
b) abból a célból, hogy nemzeti nyilvántartott vizsgálati csoportba emelésük esetén e tényről, valamint a holléti információ-szolgáltatási kötelezettségükről értesítse; és
c) előre bejelentett doppingellenőrzések lebonyolítása céljából megkeresse.
Az adatkezelés céljáról, a tárolt adatok köréről, valamint az adatkezelés időtartamáról szóló összefoglalót alább találja:

Sportolói adatok - HUNADO

Arról, hogy ki minősül nemzeti (országos) szintű sportolónak, ide kattintva tájékozódhat.

Az ADAMS-ben tárolt adatok
A hatályos szabályok szerint egyes sportolói adatok, így különösen a mintavételek adatai, a megadott gyógyászati célú mentességek (TUE), a sportolók által szolgáltatott holléti információk, valamint ez egyes doppingvétségek  a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által fenntartott és működtetett ADAMS rendszerben (Anti-Doping Administration & Management System) rendszer kerülnek rögzítésre.
Az ADAMS-ben tárolt adatok köréről, az adatkezelés részletes céljairól, valamint az adatkezelés időtartamáról alább tájékozódhat:

Sportolói adatok - ADAMS

Az ADAMS adatkezelési szabályzatát és a kapcsolódó Jognyilatkozatot alább olvashatja el. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a lenti dokumentumokat a WADA fogadta el és léptette életbe az Egységes Európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR) hatálybalépésével, HUNADO csupán az említett dokumentumok magyar nyelvre fordításával kíván a sportolók (és személyzetük) segítségére lenni:

ADAMS Jognyilatkozat
ADAMS Adatvédelmi Szabályzat
 
Kattintson ide, ha meg kívánja tekinteni a WADA adatvédelmi szabályzatát.


 
 
Hírlevél
 
 
közvetlen kapcsolatok
 


 
 
Minden jog fenntartva! - 2013
Hozzáadás a kedvencekhez | Szerzői jogok
Ön a 6887277. látogatónk!
Jelenleg 2413 látogató van oldalunkon