Magyar Antidopping Csoport

Sokkal több doppingellenőrzés lesz jövőre - InfóRádió 2015-10-08

Jelentősen emelkedik 2016-ra a doppingellenőrzések száma a magyar élsportban - tudta meg az InfoRádió.

Szabó Tünde sportállamtitkár elmondta, hogy a tiltott szerek elleni küzdelem prioritást élvez az állami sportirányításban.

Kiemelt figyelmet szán a doppingellenes harcnak az új sportállamtitkár. Szabó Tünde az InfoRádiónak jelezte, hogy hiába nagyon drága a minták analizálása, a tiltott szerek elleni küzdelem prioritást élvez az állami sportirányításban.

"Lényeges, hogy minden szakszövetség megkapja a támogatást. A sportolók, az edzők és a szülők felvilágosítása is lényeges" - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta, hogy az elmúlt időszakban évi 900 mintát rendelt meg az állam, ez most 1500-ra nő, és a sportszövetségeknek is vannak további kötelezettségeik. Az ellenőrzéseket változatlanul a Tiszeker Ágnes vezette Magyar Antidopping Csoport végzi, a mintákat pedig vélhetően továbbra is Ausztriában, a seibersdorfi WADA-akkreditált laboratóriumban analizálják.
A sportért felelős államtitkárral készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják pénteken este 6 órától az InfoRádió Aréna című műsorában.

Farkas Dávid