Magyar Antidopping Csoport

10-13 éves sporttagozatos tanulók

Értékalapú érzékenyítő program sporttagozatos tanulók részére2023-ban elindítottunk egy térítésmentes érzékenyítő programot 10-13 éves, sporttagozatos gyermekek részére. 

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 2021-től új, Nemzetközi Oktatási Szabványt vezetett be, annak érdekében, hogy minden sportló (a szabadidős sportolótól az élsportolóig, gyermektől a felnőttig) és minden érdeklődő (sportszakember, pedagógus, szülő stb.) széleskörű doppingellenes tájékoztatásban részesülhessen. 
 A szabvány kötelező elemeit már három éve biztosítjuk az élsportolóknak és az őket segítő szakembereknek. 2022-ben kidolgoztunk a 12-16 éves fiatal sportolók számára egy oktatási programot, és mostantól szeretnénk az általános iskolás korú sporttagozatos gyermekek részére is lehetővé tenni, hogy többet megtudhassanak a sportban fellelhető értékekről, a fair playről, hiszen potenciálisan bármelyikükből lehet a közeljövőben sportoló. 
 
Annak érdekében, hogy a felső tagozatos gyerekek minél játékosabb formában szerezzenek ismereteket, Magyar Antidopping Csoport munkatársai kidolgoztak egy érzékenyítő társasjátékot, melynek van egy inkább mozgásos (szabadtéri vagy tornatermi) és egy inkább elméleti (osztálytermi) verziója.
 
 A játék célja, hogy a gyerekekkel közösen találjuk meg a válaszokat arra, hogyan lehet igazságosan, méltányosan, együttérzően, tisztelettel és felelősségteljesen viselkedni sportolás közben is. 
A dopping témáját csak felületesen és röviden érintjük, mert ebben a korosztályban inkább egy biztos értékrend kialakulását szeretnénk segíteni, ami a későbbi helyes döntéshozatalt könnyítheti meg. 
 
A játékot pedagógus végzettségű edukátoraink vezetik, akik egy ötödik, hatodik és hetedik osztálynak tartanának egy 45 perces foglalkozást akár tanórán akár sport- vagy tanítás nélküli napon.
 
Ha a fent bemutatott program elnyeri tetszésüket, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot (edukacio@antidopping.hu), hogy további részletes információval szolgálhassunk vagy megválaszolhassuk felmerülő kérdéseiket.

A programhoz megrendelőlap letölthető itt.